web tasarım Colegiul National "Fratii Buzesti" Craiova - Gradinita Otilia Cazimir

Colegiul National "Fratii Buzesti"

Adresa: strada Stirbei Voda nr. 5, cod 200352, Craiova, Dolj
Telefon: 0351/405471 Fax: 0351/405471, 0251/413415
E-mail: fratii_buzesti@yahoo.com

sigla CNFB

Cautare in site:

"Urez, pe aceasta pagina (cartea de onoare a scolii) si in aceasta clipa, elevilor de azi si de maine ai celebrului liceu craiovean sa fie si ei asemenea ciresarilor: veseli, bravi, inteligenti, curajosi, generosi, mereu cu sufletul patriei in sufletul lor."

Constantin Chirita (scriitor)

Gradinita Otilia Cazimir

Informatii despre reinscrierea si inscrierea copiilor la gradinita pentru anul scolar 2019-2020, calendarul, actele necesare pentru completarea dosarului de inscriere, planul de scolarizare si criteriile de departajare.

 

Anunt locuri libere ramase pentru inscrieri

 

Grădinița „Otilia Cazimir”, structură a Colegiului Național „Frații Buzești” Craiova, promovează o educație orientată pe valori, creativitate, capacități cognitive, volitive și acționale, cunoștințe fundamentale, competențe și abilități necesare integrării copiilor în activitatea școlară și în viața socială.

 

Grădiniţa în care se aud râsetele copiilor este locul potrivit pentru împlinirea viselor copilăriei. Copilăria reprezintă debutul poetic al oricărui om care-şi va realiza marele poem al propriei vieţi. Copiii ne încântă, ne fascinează prin farmecul şi profunzimea lor, prin surpriza permanentă pe care ne-o pot oferi, prin inocenţa şi candoarea lor, prin neîntrecuta lor spontaneitate şi sinceritate. Nevoia lor iminentă de libertate se împleteşte cu aspiraţia lor spre mai bine şi cu neîntrecutul lor spirit de justiţie, de dreptate. Zona optimei afirmări şi dezvoltări a capacităţilor copilului o constituie libertatea totală a autoexpresiei şi obiectivării personalităţii acesteia.

 

Grădinița noastră a format multe generații de preșcolari, ea fiind fondată în anul 1970 cu denumirea de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 27 Craiova, cu sediul în Calea Unirii, nr. 107.

 

Din anul 1997 și în prezent, grădinița funcționează în localul din strada Unirii nr. 64. În anul 2005, grădinița își schimbă denumirea în Grădinița cu Program Prelungit „Otilia Cazimir”.

 

Clădirea, declarată monument istoric - Casa Vârvoreanu, a fost inclusă, în anul 2008, într-un program de reparație capitală și amenajată pentru a fi local de grădiniță conform normelor europene, venind astfel în întâmpinarea dorințelor părinților și copiilor.

 

Din anul 2010, Grădinița cu Program Prelungit „Otilia Cazimir” este structură a Colegiului Național „Frații Buzești” Craiova și desfășoară întreaga activitate în atmosfera unui învățământ de calitate promovat de prestigioasa instituție craioveană de învățământ.

 

În fiecare an școlar, grădinița noastră are prevăzute în planul de învățământ locuri pentru preșcolari cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, oferind copiilor un climat afectiv-stimulativ și de siguranță fizică și psihică propice dezvoltării multidimensionale a personalității acestora și  asigurând o atmosferă deschisă, de încredere și colaborare pentru părinți.

 

Informatii detaliate despre dotari, activitati, oferta educationala, populatia scolara, personal, calitatea actului educational se pot vizualiza AICI.

 

    

 

 

 

 


Get Firefox! Valid XHTML 1.0 Transitional